top of page
Vyhledat

Kde skutočne vznikajú nápady?

Práca grafického dizajnéra stojí a padá na nápade. A ak nie na nápade, tak aspoň na vkuse. Lebo dať na fotku, ktorú vybral klient 8 slov v korporátnom fonte ozaj nepovažujem za prevratnú kreatívu. Ale môže vzniknúť príjemný vkusný vizuál, o to pokoj.

Častejšie ale pri grafickej práci treba použiť hlavu. A niečo zaujímavé vymyslieť. A ak nepracujete v agentúre, kde si sadnete s kávou alebo vínom na brainstorming, tak ešte musíte vymyslieť, ako niečo vymyslieť. Ja milujem vymýšľať. Najradšej poriadne hovädiny, bizáry, proste veci, ktoré by mi u klienta nikdy neprešli. Aj som skúšala, aj neprešli. Tak už neskúšam.

Mám už ale rokmi overené miesto, kde musím ísť, keď sa trápim s nápadom. Tam to na 90% vždy funguje. Sprcha. Najskôr som si myslela, že je to náhoda. Potom som prestala veriť na náhody a došlo mi, že je to proste empiricky overiteľný fakt. Kto so mnou spolupracuje dlhodobo už vie, že keď napíšem: "Počkaj, idem do sprchy", že sa zrejme onedlho ozvem s rozlúšteným hlavolamom. Do sprchy sa ale nestačí len tak nasucho postaviť. Normálne sa treba osprchovať, ideálne si umyť aj vlasy podľa návodu kaderníkov - 2x umytie šampónom, 1x kondicionér (nechať pôsobiť). Ak "ošidíte" sprchovanie, nečakajte prevratný nápad. Nápad - rovnako ako starostlivosť o vlasy - si vyžaduje svoj čas.

Skúste to. Ak potrebujete niečo vymyslieť alebo vyriešiť, sprchujte sa.

60 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page