top of page
Vyhledat

Zo života grafického dizajnéra

Grafici sú introverti.


Teda myslím si, že prevažná väčšina určite. Aj ja som. Akože, mám rada ľudí - viac tých, ktorých už poznám - ale v zásade úplne netrpím, keď spoznávam nových. Ale ani to zoznamovanie nijako významne nevyhľadávam.


Chcela by som upozorniť, že keď idem vyrozprávať nejaký príbeh, trvá mi večnosť, kým sa dostanem k pointe. To sa bude diať asi aj tu. Neviem, či s tým viem niečo urobiť. Asi neviem. No ale k tej pointe - možno si niektorí myslia, že život grafického dizajnéra je čistá nuda. Hej, je. Častokrát 5 dní nevylezieme z bytu (nebudem ešte používať slovo "kancelária", lebo neviem, či to nie je unáhlené). Ale napriek tomu v rámci komunikácie s klientami zažívame toľko dobrodružstva!


A o toto (nielen) by som sa chcela na tejto stránke podeliť. Určite nie je mojim cieľom nikoho uraziť, menovať, nič také. Ani neplánujem robiť tutoriály ako sa vyrežete z fotky a vložíte na pláž alebo ako sa schudnete, ani používať slová ako spadavka alebo bitmapa či vektor. Tutoriálov je plný Youtube, netreba ďalších múdrosráčov.


Ja by som vám chcela týmito blogmi skôr priblížiť, čo zažíva taký grafik resp. príležitostný videotvorca, ako uvažuje, keď ide niečo vytvoriť, kde a kedy prichádzajú najlepšie nápady. Že aj on vie, čo je urgent, čo je pôrod a kedy načisto skončil.


Ak vás to bude baviť čítať, super. Ak nie, tiež super, lebo svoj čas využijete na niečo užitočné. Alebo proste len na niečo.

129 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page